Fyrisgården för MusikhjälpenBarn är inte till salu. Var med och bidra!

Årets upplaga av Musikhjälpen har temat ”Barn är inte till salu”. På Fyrisgården håller vi med helt och fullt. Hela vecka 50, den 11-17 december, ordnar vi en rad olika aktiviteter till förmån för årets Musikhjälpeninsamling.

Läs mer om årets tema.

Läs mer om Musikhjälpen.

Ungdomarnas underbara tavla till salu på Tradera

Textiltavla

Unik textiltavla skapad av Fyrisgårdens ungdomar såld på auktionssajten Tradera för 3050 kr.

Underbart textilkonstverk skapat av ungdomar och personal på hemgården Fyrisgården i Uppsala som broderat tillsammans. Lika härlig att se som att känna på.

Mått: 80 x 59 cm. Ramad och monterad, färdig för upphängning. Historien bakom tavlan finns monterad på baksidan.

Arbetet med den broderade tavlan började i februari i år. Ungdomarna och personalen på Fyrisgårdens fritids hade lite tråkigt och kunde inte riktigt hitta på något att göra. En tygbit och lite restgarner väckte tanken på att brodera. Ungdomarna satte igång. Broderiet plockades sedan fram emellanåt, och tavlan växte fram undan för undan.

Någon plan på hur slutresultatet skulle bli har inte funnits. Broderiet har fått växa organiskt utifrån humör, tycke och smak hos de olika ungdomar och den personal som har hållit i nålen. Garnerna har hämtats ur Fyrisgårdens gömmor. Handarbetet har till och med fått följa med på utflykter, där ungdomarna broderat i det fria.

Under hösten väcktes tanken att Fyrisgården i år, liksom förra året, skulle vara med och samla in pengar till Musikhjälpen. Kanske kunde broderiet vara ett sätt att få in pengar? Nu fick arbetet ny fart. De sista stygnen syddes på fredagen i förra veckan, inför Musikhjälpens start denna vecka.

Eldsjälen i arbetet och den som sytt de allra flesta stygnen är Elin Holwaster, 18 år. Elin, som använder rullstol efter flera hjärnblödningar, älskar att skapa med sina händer. Elin koppas att någon ska vilja betala mycket för tavlan så att hennes och de andra ungdomarna verkligen kan bidra till Musikhjälpens arbete.

Elin framför tavlan.

Elin Holwaster framför tavlan.

 

Intäkterna från auktionen går helt och hållet till Musikhjälpens insamling med temat ”Barn är inte till salu”. Här kan du både få ett vackert konstverk och bidra till det viktiga arbetet mot barnhandel.

Gå in och buda. Vem vinner tavlan?

Köp en tavla och stöd Musikhjälpen

Tre konstverk skänkta av konstnärsgruppen Ekebygruppen att såldes på Tradera för sammanlagt 1780 kr. Alla intäkter går direkt till Musikhjälpen (Tradera bjuder alltså på auktionsavgiften).

Tre tavlor

Aktiviteter

Under hela veckan kommer Fyrisgården att hålla dörrarna öppna för alla nyfikna med utställningar. Vi  bjuder också på kaffe och glögg utanför huset.

Veckans höjdpunkt kommer fredag den 15 december då vi bjuder in till en galakväll.

Program den 15 december

17.30 Fotbollsmatch på Fyrishov.
En uppgörelse om två gånger tio minuter, mellan två lag bestående av besökare och personal från Fyrisgården. Dansuppvisning i pausen.

18.00-20.00 Öppet hus på Fyrisgården
Servering av enklare mat och dryck, utställningar. Lotterier, loppis och mingel.

18.30 Uppvisning av Fyrisgårdens showdansare.

19.00 Musikunderhållning med fritidsungdomar och ungdomarna i Välkommen in-projektet.

Var med och bidra!

Vill du vara med och hjälpa till i arbetet mot barnhandeln i världen? Det är inte för sent. Du kan fortfarande skänka pengar till vår digitala insamlingsbössa på Musikhjälpens webbplats.

Läs mer om Fyrisgården för Musikhjälpen på Musikhjälpens webbplats.

Till insamlingssidan.

 

Laddar aktiviteter...Laddar aktiviteter...

Kontakta oss

  • Besöksadress
  • Svartbäcksgatan 58
  • 753 33 Uppsala
  • Kvällsverksamheter
  • 018 26 20 12
Alla kontaktuppgifter
http://www.mapsembed.com/conrad/