KulturlunchVälkommen till Fyrisgårdens kulturluncher, här bjuder vi dels på lunch och dels på kunskap och upplevelser i alla dess former. Varje termin anordnar vi ett antal föredrag och föreläsningar med relevanta och aktuella teman som förknippas till samhället och dess utveckling.

Vi har begränsat antal platser! Tala om i förväg att du kommer så är du säker på att få plats! Klicka på den Kulturlunch du är intresserad av i listan nedan och fyll i formuläret – eller ring/mejla oss på tel. 018-23 87 44, exp@fyrisgarden.se.

Höstens kulturluncher:

10 oktober – Fredens hus håller i en workshop med tema: Flykt, empati och mänskliga rättigheter. 

Under höstens första tillfälle kommer Antonio Basala från Fredens Hus för att leda en diskussionsbaserad föreläsning om flykt, empati och mänskliga rättigheter. Det blir ett interaktivt föredrag där samtliga deltagarna dels kommer att få pröva på en inlevelseövning kopplat till temat och dels få möjlighet att samtala kring frågor som handlar om att fly, att vara på flykt från något och vad det kan innebära att vara flykting.

7 november – Birgitta Dahl

tidigare talman, energiminister och riksdagsledamot för Socialdemokraterna samt tidigare ordförande för Unicef Sverige.

Den sjunde november gästar Birgitta Dahl oss på Fyrisgården och håller ett föredrag om jämställdhet och barns rättigheter samt sina erfarenheter och upplevelser från en över trettio år lång karriär i folkets tjänst. Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn!

12 december – föreläsning för Musikhjälpen. Föreläsare ej fastställd.

 

 

Kostnad: 50 kr för medlemmar, 75 kr för andra. Medlemskap kan tecknas på plats eller genom att klicka här.

Lokal: Fyrisgården, samlingssalen på nedre plan

Anmälan kulturlunch

  • Anmäl dig till kulturluncherna genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska. Du kan anmäla dig till en, två eller tre luncher samtidigt.

Laddar aktiviteter...Laddar aktiviteter...

Kontakta oss

  • Besöksadress
  • Svartbäcksgatan 58
  • 753 33 Uppsala
  • Kvällsverksamheter
  • 018 26 20 12
Alla kontaktuppgifter
http://www.mapsembed.com/conrad/