RosengångskursAlla platser är nu fyllda. Vi ses den 25 juni på Fyrisgården!

I en vanlig vävstol med fyra skaft och fyra trampor kan du variera rosengångsmönster i det oändliga. Det är en rolig och enkel vävteknik. I en vanlig vävstol med fyra skaft och fyra trampor kan du variera rosengångsmönster i det oändliga. Det är en rolig och enkel vävteknik.

Det blir teori och mycket praktiskt vävande i vävstolarna. Tyngdpunkten blir att väva prov i olika varpar, för att se vad man kan göra i den här mycket variationsrika tekniken. Du kan väva rosengång till allt, från grova mattor till tunna gardiner och andra tyger.

Varpar finns i vävstolarna. Vi börjar med att göra klar vävarna och gå igenom teorin för rosengång. Sen blir det fokus på att väva rosengång från morgon till kväll. Vi väver och provar oss fram i vävstolarna. Testar olika material i varpar och inslag.  Mindre prover kan man användas till mycket. Väskor, mobilfodral, väggdekoration, kuddar, sittdynor, pannband, vantar, necessär, etc.

Möjlighet finns att väva i Fyrisgårdens vävstuga från tidig morgon till sen kväll.

Kurstid: 25 – 29 juni. Måndag – fredag kl. 9:30 – 15:00.

Du har möjlighet att väva morgnar och kvällar.

Kursledare: Kicki Sandberg

Kursavgift, inklusive kaffe och lunch: 2.400 kr. Om du inte är medlem tillkommer en avgift på 100kr där medlemskap ingår. Betalning sker via faktura.

Materialavgift: Du betalar för förbrukat material.

Anmäl dig i formuläret nedan eller till exp@fyrisgarden.se

 

Laddar aktiviteter...Laddar aktiviteter...

Kontakta oss

  • Besöksadress
  • Svartbäcksgatan 58
  • 753 33 Uppsala
  • Kvällsverksamheter
  • 018 26 20 12
Alla kontaktuppgifter
http://www.mapsembed.com/conrad/