Kulturlunch

Barn

Ung

Vuxen

Funktionsnedsättning

Välkommen till Fyrisgårdens lunchföreläsningar! Här får du lära dig något nytt, upptäcka något spännande ämne och lyssna på aktuella samt relevanta ämnen.

Välkommen till Fyrisgårdens lunchföreläsningar!

Här bjuder vi dels på lunch och dels på kunskap och upplevelser i alla dess former. Varje termin anordnar vi ett antal föredrag och föreläsningar med relevanta och aktuella ämnen för såväl Uppsala, Sverige och världen.

Vi har begränsat antal platser! Tala om i förväg att du kommer så är du säker på att få plats! Klicka på den Kulturlunch du är intresserad av i listan nedan och fyll i formuläret – eller ring/mejla oss på tel. 018-23 87 44, exp@fyrisgarden.se.

Höstens kulturluncher:

10 oktober – Fredens hus håller i en workshop med tema: Flykt, empati och mänskliga rättigheter. 

Under höstens första tillfälle kommer Antonio Basala från Fredens Hus för att leda en diskussionsbaserad föreläsning om flykt, empati och mänskliga rättigheter. Det blir ett interaktivt föredrag där samtliga deltagarna dels kommer att få pröva på en inlevelseövning kopplat till temat och dels få möjlighet att samtala kring frågor som handlar om att fly, att vara på flykt från något och vad det kan innebära att vara flykting.

 

7 november – Birgitta Dahl

tidigare talman, energiminister och riksdagsledamot för Socialdemokraterna samt tidigare ordförande för Unicef Sverige.

Den sjunde november gästar Birgitta Dahl oss på Fyrisgården och håller ett föredrag om jämställdhet och barns rättigheter samt sina erfarenheter och upplevelser från en över trettio år lång karriär i folkets tjänst.

 

12 december – Stadsmissionen om matsvinn. 12.00-13.30.

Johanna Wahlby från Uppsala Stadsmission kommer till Fyrisgården för att tala om matsvinn och vad vi dels kan göra för att minska vår påverkan på natur och klimat, och dels vilken påverkan matsvinnet har på jorden. Vi kommer också att få höra om Uppsala Stadsmission eget projekt för att minska matsvinnet – Uppsala Stadsmissions matkasse.

 

Kostnad? 50 kr för medlemmar, 75 kr för andra. Medlemskap kan tecknas på plats eller genom att klicka här.

Lokal: Fyrisgården, samlingssalen på nedre plan

 

Anmälan kulturlunch

  • Anmäl dig till kulturluncherna genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska.