Kulturlunch

Barn

Ung

Vuxen

Funktionsnedsättning

Upplev mat och kultur på Fyrisgårdens lunchevenemang

Välkommen till Fyrisgårdens kulturluncher!

Här bjuder vi dels på lunch och dels på kulturupplevelser i alla dess former. Varje termin anordnar vi ett antal luncher med tillhörande kulturaktiviteter eller föreläsningar.

Vi har begränsat antal platser! Tala om i förväg att du kommer så är du säker på att få plats! Klicka på den Kulturlunch du är intresserad av i listan nedan och fyll i formuläret – eller ring/mejla oss på tel. 018-23 87 44, exp@fyrisgarden.se.

Vårens kulturluncher:

27 februari – Kom och sjung med Britt & Gun

11:30-12:45

Kom till Fyrisgården och sjung med våra körledare! Vi sjunger allt från visor till schlager, och vi bidrar självklart med sånghäften.
Innan körtillfället äter vi en gemensam lunch (tillagad av vår alldeles egen kock) och därefter serveras kaffe och hembakt fikabröd.

 

20 mars – Väder – blixtar & dunder

11:30-12:45

Sven Israelsson, professor emeritus i meteorologi vid Uppsala Universitet kommer till Fyrisgården för att föreläsa om väder. Till föreläsningen serveras lunch med tilltugg, kaffe & fika. Anmäl gärna ert deltagande i förväg för att säkra en plats.

 

24 april – Från Big Bang till målsökande cancerterapi

11:30-12:45

I föredraget kommer Hans Lundqvist, prof. emeritus, att prata om radioaktivitet och demonstrera hur den finns i oss och runt omkring oss. Vi kommer också få se hur en gammakamera och positronkamera fungerar och kliniska exempel på hur de används för diagnostik, samt se exempel på användning av radionuklider för målsökande terapi.

 

Kostnad? 50 kr för medlemmar, 75 kr för andra. Medlemskap kan tecknas på plats eller genom att klicka här.

Lokal: Fyrisgården, samlingssalen på nedre plan

 

Anmälan kulturlunch

  • Anmäl dig till kulturluncherna genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska.