Raspberry Pi för barn

Barn

Ung

Programmera, koppla och kom igång med den prisbelönta minidatorn.

Kom igång med Raspberry Pi

Raspberry Pi är en pytteliten och billig dator som har tagits fram för att lära och experimentera med. Den är liten som en kortlek, men med den kan man göra allt som man kan göra med en vanlig dator. Dessutom är det lätt att koppla in sensorer för att till exempel mäta temperatur eller känna av rörelse, eller att med ett skript styra en lampa eller en motor.

Kursinnehåll
Under tre dagar lär du dig att installera och komma igång med din Raspberry Pi. Du lär dig grunderna i operativsystemet Linux och du får bekanta dig med skrivbordsmiljön och de vanligaste programmen.

Dessutom kopplar vi in omvärlden: vi lär oss hur vi kan koppla in och styra en lampa och läsa av en sensor med Raspberry Pi.

För vem?
Kursen riktar sig till dig som är mellan 12-16 år. Det är bra om du har viss datorvana, förutom det behövs du inga förkunskaper, men kursen kräver att du har tålamod och motivation.

Avgift
Kursavgift är 700kr, medlemskap i Fyrisgården tillkommer (100kr). För den som fullföljer kursen ingår en Raspberry Pi 3 i priset.

Var?
Fyrisgården, Svartbäcksgatan 58

När?

Datum kommer under vårterminen

Övrigt
Vi tar en halvtimmes lunchpaus klockan 12, så ta med lunchlåda eller smörgås att äta.

Ledare
Jon Johnson och Tobias Ingvast.

 

Är ditt barn i behov av extra stöd?
Kontakta oss på exp@fyrisgarden.se efter du gjort anmälan för att informera oss så att vi kan möta barnets behov på rätt sätt. Är du osäker så går det ju såklart att diskutera med oss.

 

OBS Gruppen för denna termin är full, men anmäl gärna intresse för köplats.

 

Läs mer om Raspberry Pi: https://www.raspberrypi.org/blog/what-can-you-do-with-a-raspberry-pi/

Anmälan Raspberry Pi-kurs

  • Anmäl dig till Raspberry Pi-kursen genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska.

Laddar kalender...Laddar kalender...