Fritid för alla-dagen

Barn

Ung

Vuxen

Funktionsnedsättning

Välkommen till Upplands största prova på-dag för personer med funktionsnedsättning

Fritid för alla-dagen 2020 | 25 januari

12.00-15.00 | Fyrishov Hall E & F

 

Välkommen till Fritid för alla-dagen! Här kan du prova på aktiviteter inom idrott och kultur samt lära dig mer om vilka fritidsaktiviteter som erbjuds för personer med funktionsnedsättning i Uppland.

 

Du kommer bland annat kunna pröva på musik, dans, slöjd, innebandy, fotboll, bangolf, kampsport, poesi, pingis, badminton, minitennis och mycket mer!

 

Fritid för alla-dagen är en prova på-dag där Upplands föreningar och organisationer visar upp och informerar om sina verksamheter och aktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Dagen arrangeras av nätverket Fritid för alla.

 

När? 25 januari, kl 12.00-15.00
Var? Fyrishov
Pris? Kostnadsfri entré!

 

Årets föreläsare:

 

Aron Anderson
www.aronanderson.se

 

Detta vill FFA

Nätverket vill

  • uppmärksamma att det finns ett stort behov av fungerande fritidsalternativ för funktionshindrade i Uppsala.
  • utöka möjligheterna för funktionshindrade att delta i fritids- och kulturaktiviteter av olika slag. Nätverket vill utveckla samarbetet mellan föreningar och organisationer så att man kan utbyta kunskap och erfarenhet.
  • samordna utbildningar och genom information hjälpa organisationer att aktivt kunna erbjuda funktionshindrade delaktighet i sina verksamheter.

Detta gör FFA

Arrangerar Prova-på dagen en gång om året för att etablera och inspirera föreningar och organisationer till ett utökat utbud. Prova på dagen ger möjlighet att nå ut till målgruppen och därmed chans att utveckla och förbättra sin verksamhet.

Administrerar hemsidan www.fritidforalla.se där föreningar kan presentera sin verksamhet; funktionshindrade kan hitta aktiviteter att sysselsätta sig med på fritiden och kontaktuppgifter för att få mer information.

Samordnare

Ulrica Backlund
E-post: ulrica.backlund@fyrisgarden.se