Fyrisgårdslandet

Barn

Ung

Vuxen

Funktionsnedsättning

Var med och odla med oss i vårt stadsodlingsprojekt Fyrisgårdslandet

Fyrisgårdslandet

Fyrisgårdslandet är Fyrisgårdens trädgård och en av våra mest välbesökta mötesplatser. Under våren, sommaren och hösten skapar vi en grönskande oas runt Fyrisgården.

I Fyrisgårdslandet arrangerar vi gemensamma odlingsdagar för alla som vill vara med och odla tillsammans med oss. Vi sätter fröer, gräver och planterar om, skapar växtstöd och utsmyckningar. Nedan hittar du närmast planerade datum.

Under våren kommer vi att driva upp egna plantor för utplantering. Vill du ta hand om en planta tills den ska planteras ut, så hör av dig!

 

Här finns också varma onsdagar vårt Café Cato, och här samlas vi till en mängd olika aktiviteter.

 

Kostnad: Ingen kostnad, men du får gärna bli medlem i Fyrisgården, det kostar bara 100 kr och 150 kr för familjemedlemskap.

Mer information: Kontakta projektledaren Kajsa Sjölén, Kajsa.sjolen@fyrisgarden.se, tel. 018-23 87 44.

 

Vårens planerade trädgårdsförmiddagar:

6 april Frödag
4 maj omplanteringsdag
8 juni Trädgårdsdag (framflyttad)

 

Klokan? Mellan klockan 10 och 12.
Var? Fyrisgårdslandet, Svartbäcksgatan 58
För vem? Trädgårdsförmiddagarna är öppen för alla som vill komma. Bjud gärna med dig alla som kan tänkas vilja vara med! Titta in en kortis, eller stanna länge och gör en massa nytta.

 

Sätt frön med oss den 6 april

Vi bjuder in att samlas och sätta de första fröerna tillsammans. Du får ta med dig planterade frön hem och driva upp hemma eller lämna dem hos oss i Fyrisgårdslandet.

 

Omplanteringsdag 4 maj

På denna trädgårdsförmiddag sår vi ute och planterarar om tillsammans. Vi har även vårt Cafe öppet då du är välkommen att både fika och pilla i jorden.

 

Trädgårdsdag 8 juni

Under denna trädgårdsförmiddag fixar vi i trädgården. Vi har även Cafe öppet  för sista gången i vår. Alla är välkomna att fira in sommaren med oss.

 

Frågor?
Skicka ett mail till kajsa.sjolen@fyrisgarden.se