Kulturlunch

Barn

Ung

Vuxen

Funktionsnedsättning

Upplev mat och kultur på Fyrisgårdens kulturluncher

Välkommen till Fyrisgårdens kulturluncher!

Här bjuder vi dels på lunch och dels på kulturupplevelser i alla dess former. Varje termin anordnar vi ett antal luncher med tillhörande kulturaktiviteter eller föreläsningar.

Vi har begränsat antal platser! Tala om i förväg att du kommer så är du säker på att få plats! Klicka på den Kulturlunch du är intresserad av i listan nedan och fyll i formuläret – eller ring/mejla oss på tel. 018-23 87 44, exp@fyrisgarden.se.

Obs. vi kan tyvärr inte ta emot rullstolar i vår samlingssal på grund av säkerhetsskäl.

Vårens kulturluncher

 

Onsdag den 26 februari / 12.00-13.30

Hushållet von Linné – vardag och vetenskap

Annika Windahl Pontén, doktorand i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet, föreläser om Carl von Linné och hans hushåll. Carl von Linné är en av Uppsalas mest kända personer, och många känner till hans vetenskapliga arbete. Han hade stora framgångar, etablerade ett mycket stort internationellt nätverk, hade kontakter vid hovet och adlades. I själva verket var hans hushåll en viktig faktor för att han skulle nå dessa framgångar. Arbetet bedrevs i hög grad i de två bostäderna; i Svartbäcken och på Hammarby. Där fanns hans familj och anställt husfolk som möjligjorde Carl von Linnés arbete som professor och vetenskapsidkare. Den här föreläsningen kommer att handla om vilka som verkade i hushållet, och om hur vardagen var ordnad. Vad ägde de t ex när det gäller kläder, möbler och husgeråd? Vilka besöket huset till vardag och fest? Det handlar om hur hushållet von Linné presenterade sig själva i sin samtid.

 

Onsdag den 18 mars / 12.00-13.30

Från visa till schlager med kören Bisvärmen.

 

Onsdag den 22 april / 12.00-13.30

Kommer snart

 

Kostnad? 50 kr för medlemmar, 75 kr för andra. Medlemskap kan tecknas på plats eller genom att klicka här.

Lokal: Fyrisgården, samlingssalen på nedre plan

 

Anmälan kulturlunch

  • Anmäl dig till kulturluncherna genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska.