Daglig verksamhet

Läs mer om Fyrisgårdens dagliga verksamhet

Daglig verksamhet

 

 

På Fyrisgårdens dagliga verksamhet arbetar personer med funktionsnedsättning. De som arbetar på Daglig verksamhet får viktiga arbetsuppgifter som bidrar till att göra Fyrisgården en ännu bättre plats att vistas på. Här jobbar vi alltid i grupp och man hittar lätt nya kompisar.

Inom daglig verksamhet på Fyrisgården får man prova på flera olika arbetsuppgifter. Svåra uppgifter hjälps vi självklart åt med att lösa och det man tycker är extra roligt eller spännande att jobba med får man självklart göra mer utav. Arbetsuppgifterna på Fyrisgården handlar främst om att sköta om fastigheten, men du får också vara med i verksamheten och hjälpa till där det behövs, vilket alltid är uppskattat från vår personal!

Några exempel på vad man gör: handla mat, arbeta i trädgården, skotta snö, sanda, inreda och baka. Du får också vara med i verksamheten och hjälpa till vid evenemang med ex. fikaservering och förberedelser.

Varje dag motionerar vi självklart också, exempelvis med promenad och motionscykel. Genom att räkna ihop steg och cyklade meter tar sig dagliga verksamheten tillsammans runt på kartor. Bland annat har de “rest” runt i Sverige och nu vidare i Europa. Motion uppmanas även på fritiden genom stegräknare.

Det här är viktigt för oss 

Trygghet: alla ska känna sig hemma här

Respekt: alla ska bry sig om varandra

Kommunikation: vi pratar både om det som är bra och om det som kan bli bättre

Engagemang: vi gör ett bra jobb och tar våra arbetsuppgifter på allvar

Samverkan: vi gör saker tillsammans, stöttar varandra och har ett starkt arbetslag

Fynda på vår loppis

Vår dagliga verksamhet har plockat upp loppis under Café Cato. På borden finns ett urval av fina saker du kan fynda. Du hittar allitfrån mattor, böcker, tavlor till gosedjur och väskor.

 

Sakerna kommer ifrån att arbetsgruppen har hjälp till med att rensa en medlems hus.  I arbetet med loppisen har de sorterat, fixat till och återvunnit prylarna. Pengarna från det du fyndar går sedan till en utflykt arbetsgruppen ska genomföra.

Loppisen har öppet samma tider som Café Cato på onsdagar mellan 10 och 12 (uppehåll under lovveckor). (Sommarstängt)

 

Kontakt

Daglig verksamhet

daglig@fyrisgarden.se