Fyrisgården söker kommunikatör

Läs mer om tjänsten som kommunikatör på Fyrisgården. Sista ansökningsdag är 10 januari.

Kommunikatör till det civila samhället

Är du nyexaminerad eller i början av din karriär och intresserad av ett uppdrag med stor individuell utvecklingsmöjlighet? Nu söker vi på Föreningen Fyrisgården en kreativ och lyhörd kommunikatör med ett intresse för det civila samhället.

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikatör på Fyrisgården har du ansvar för föreningens marknadsföring och digitala närvaro. Ditt fokus kommer att ligga på skrivande, innehållsskapande och planering. Du kommer bland annat vara ansvarig för föreningens nyhetsbrev, hemsida och sociala medier.

 

Vi arbetar mycket med tryckt information. Profilkläder, banderoller, informationsblad och affischer är viktiga verktyg för att synliggöra vår verksamhet. Därför bör du som kommunikatör vara bekväm att arbeta i Adobe CC för att skapa intressanta och informativa trycksaker.

 

Kommunikationen på Fyrisgården sker snabbt, kreativt och verksamhetsnära. Därför är det viktigt att du som kommunikatör är bekväm i dina färdigheter och kan arbeta självständigt. Som kommunikatör får du också bidra till verksamhetens utveckling. Du får vara med och utveckla projekt, söka fondmedel samt skriva redovisningar.

 

Vi söker dig som:

 

• Har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller annat ämne som vi bedömer vara likvärdigt.

 

• Har goda kunskaper av webbpubliceringsverktyg, vi arbetar i WordPress.

 

• Har goda kunskaper av att arbeta i Adobe CC, framförallt InDesign och Photoshop.

 

• Har ett sinne för layout och grafik, samt erfarenhet av fotografering.

 

• Har goda kunskaper i svenska och engelska samt är en van skribent som kan författa texter för olika målgrupper och syften.

 

• Har goda kunskaper i Microsoft Office.

 

Det är meriterande om du:

 

• Har erfarenhet av följande verktyg: Facebook Business Manager, Mailchimp, Google Analytics.

 

• Har erfarenhet från det civila samhället genom ex. föreningsengagemang.

 

• Är tekniskt kunnig och har stor datorvana.

Din profil

Till vår nästa medarbetare söker vi en prestigelös och driven innehållsskapare. Du är nyfiken och kreativ, och har alltid verksamhetens bästa i åtanke. Att ta egna initiativ är inte något som är främmande för dig, men du bör också vara lyhörd inför andras initiativ och vara beredd på att snabbt ställa om för att förverkliga en idé.

 

Till Fyrisgården kommer människor med många olika bakgrunder och förutsättningar. En stor del av vår verksamhet riktar sig till personer med funktionsnedsättning men vi har också besökare i alla olika åldrar. Som kommunikatör kommer du arbeta nära våra besökare samt vara med och dokumentera aktiviteter. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och bemötande.

Om Fyrisgården

Sedan 1941 har föreningen Fyrisgården varit verksam i Uppsala med målet att skapa en meningsfull fritid för stadens och kommunens invånare. Här bedriver vi LSS-verksamhet i form av ungdomsfritids och daglig verksamhet, men också en öppen verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Sedan Fyrisgårdens grundande har föreningen även erbjudit folkbildning vilket fortsätter än idag. Varje termin erbjuder vi kurser i kultur, fritid och idrott för en bredd av målgrupper.

 

Fyrisgårdens verksamhetsidé är ”det goda mötet”. Att förena människor över gemensamma intressen är en viktig del av vår verksamhet. Därför bedriver Fyrisgården också flera mötesplatser och intressegrupper dit våra medlemmar kan komma och mötas över ett intresse.

Om rekryteringen

Sista ansökningsdag har passerat.

Övrig information

Start: Omgående

 

Omfattning: 75%

 

Varaktighet: Tillsvidare – vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Placering: Uppsala, Svartbäcksgatan 58

 

Individuell lönesättning. Fyrisgården har kollektivavtal med Unionen.