Välkommen in tackar för sig

Fyrisgårdens integrationsprojekt har nått sitt slut, se bilder och läs mer om projektet här

Välkommen in

 

Alla goda ting har sitt slut – igår sa vi på återseende till vårt integrationsprojekt Välkommen in.

 

Välkommen in har sedan 2016 varit Fyrisgårdens verktyg för att bygga broar och skapa tillhörighet i Uppsala. Verksamheten har bland annat bestått av ungdomsgrupper med ensamkommande som kom till Fyrisgården för läxhjälp och möjligheten att delta i kulturaktiviteter. Projektet har också haft grupper tillsammans med Nyby Vision och Medborgarskolan där vi tillsammans anordnat återkommande språkcaféer och aktiviteter för att möjliggöra språkträning i en trygg och tillgänglig miljö.

 

För Fyrisgården har Välkommen in betytt en utveckling för våra verksamheter men också nya bekantskaper. Deltagare inom projektet fann sig också snabbt till rätta i vårt hus och det tog inte lång tid innan de började engagera sig i Fyrisgårdens andra aktiviteter och evenemang, något som var mycket uppskattat av såväl personal som besökare.

 

Vi kommer att sakna den energi och atmosfär som skapades av deltagarna i Välkommen in, men vi är också tacksamma för alla de härliga möten och stunder vi har delat. Några av alla dessa stunder kan ni se i galleriet nedan.

 

Avslutningsvis vill vi tacka alla deltagare som gjorde projektet ett genuint nöje att jobba med. Vi vill också rikta ett särskilt tack till Uppsala kommun, Medborgarskolan, Kronprinsessan Margaretas minnesfond, Nyby Vision och självklart alla fantastiska volontärer som möjliggjort projektet.

 

Foto: Björn Arnemo / Henrik Nyström