Ett stadsodlingsprojekt sedan 2016

Fyrisgårdslandet

Under våren, sommaren och hösten skapar vi i samarbete med IHUS en grönskande oas runt Fyrisgården. På Fyrisgården odlar vi samarbete, livskvalitet och goda möten i vårt Fyrisgårdsland. Just det, vi odlar ju grönt; blommor, bönor, kryddor, bär och mycket annat också! Vi har odlingsträffar där vi sätter frön, planterar ut plantor, pyntar, smyckar och ordnar tillsammans.

Samarbetspartners

IHUS

Uppsala kommun

 

Vill du vara med?

Du kan delta i gemensamma odlingar eller odla något på egen hand. Fyrisgårdslandet arrangerar gemensamma arbetsdagar för alla som vill jobba tillsammans med växter och med att skapa odlingskärl och odlingsbäddar.

Under pandemin sprider vi ut oss och odlar med försiktighet. Du är välkommen att mejla Kajsa på kajsa.sjolen@fyrisgarden.se för att få ett Coronasäkert sätt att delta just i år. Sedan hoppas vi på att ses tillsammans som vanligt igen, med våra odlingsträffar över generationsgränserna.

Vad kan du göra?

Kanske vill du odla något men har ingen plats hemma? Tidigare har vi odlat alltifrån potatis, blommor och kryddväxter. Storleken på odlingarna beror på hur många som vill vara med och odla. Du kan också komma för att du är nyfiken och vill se hur vi har det. Vi är öppna för tillväxt!

 

Vi kommer att driva upp egna plantor för utplantering. Vill du ta hand om en planta tills den ska planteras ut, så hör av dig!

#odlagemenskap

Vi vill sprida glädje & gemenskap i dessa tider i distans, vad är då gladare än en solros? Att plantera och se något växa kan ge mycket glädje, men att dessutom veta att du inte gör det ensam kan forma gemenskap. Fyrisgården vill skapa ett hav av gemenskap med solrosor så att den som traskar förbi Fyrisgården ska få sig ett leende på läpparna.

I formuläret nedan kan du fylla i dina uppgifter och få hem solrosfrön att plantera. Plantera och dra upp de hemma, sedan kan du välja att komma hit under trygga förhållanden och plantera plantorna eller att fortsätta låta den skapa glädje i ditt hem.

Dela gärna en bild och tagga med #odlagemenskap och Fyrisgården så att fler kan följa ditt odlande och ta del av gemenskapen. Tillsammans skapar ett hav av gemenskap även på sociala medier.

Frö utskick

  • Fyll i dina uppgifter om du vill få ett frö utskick hemskickat. Fält märkta med * är obligatoriska.