Ett stadsodlingsprojekt sedan 2016

Fyrisgårdslandet

Fyrisgårdslandet är Fyrisgårdens trädgård och en av våra mest välbesökta mötesplatser. På Fyrisgården odlar vi samarbete, livskvalitet och goda möten i vårt Fyrisgårdsland. Just det, vi odlar ju grönt; blommor, bönor, kryddor, bär och mycket annat också! Vi har odlingsträffar där vi sätter frön, planterar ut plantor, pyntar, smyckar och ordnar tillsammans.

 

Hösten:

Planteringsdagar: Kommer inom kort

Trädgårdsfest: 7 september

 

Trädgårdsfest:

Vi bjuder på festligt fika med kaffe och hembakat i vår lilla gröna oas. Det kommer bli roliga aktiviteter som att slå rep och göra tillsammanskorgar.

Klokan? Mellan klockan 10 och 12.
Var? Fyrisgårdslandet, Svartbäcksgatan 58
För vem? Trädgårdsfesten är öppen för alla som vill komma. Bjud gärna med dig alla som kan tänkas vilja vara med! Titta in en kortis, eller stanna länge och gör en massa nytta.

Frågor? Skicka ett mail till kajsa.sjolen@fyrisgarden.se

 

Olda i Fyrisgårdslandet

Du kan delta i gemensamma odlingar eller odla något på egen hand. Fyrisgårdslandet arrangerar gemensamma arbetsdagar för alla som vill jobba tillsammans med växter och med att skapa odlingskärl och odlingsbäddar. Kanske vill du odla något men har ingen plats hemma? Tidigare har vi odlat alltifrån potatis, blommor och kryddväxter. Storleken på odlingarna beror på hur många som vill vara med och odla. Du kan också komma för att du är nyfiken och vill se hur vi har det. Vi är öppna för tillväxt. Vi kommer att driva upp egna plantor för utplantering. Vill du ta hand om en planta tills den ska planteras ut, så hör av dig!

 

 

Kostnad: Ingen kostnad, men du får gärna bli medlem i Fyrisgården, det kostar bara 100 kr och 150 kr för familjemedlemskap.

Mer information: Kontakta projektledaren Kajsa Sjölén, Kajsa.sjolen@fyrisgarden.se, tel. 018-23 87 44.

Samarbetspartners: IHUS och Uppsala kommun