Ett stadsodlingsprojekt sedan 2016

Fyrisgårdslandet

Fyrisgårdslandet är Fyrisgårdens trädgård och en av våra mest välbesökta mötesplatser. På Fyrisgården odlar vi samarbete, livskvalitet och goda möten i vårt Fyrisgårdsland. Just det, vi odlar ju grönt; blommor, bönor, kryddor, bär och mycket annat också! Vi har odlingsträffar där vi sätter frön, planterar ut plantor, pyntar, smyckar och ordnar tillsammans.

 

Vårens planerade trädgårdsförmiddagar:

6 april Frödag
4 maj omplanteringsdag
1 juni utplanteringsdag

 

Klokan? Mellan klockan 10 och 12.
Var? Fyrisgårdslandet, Svartbäcksgatan 58
För vem? Trädgårdsförmiddagarna är öppen för alla som vill komma. Bjud gärna med dig alla som kan tänkas vilja vara med! Titta in en kortis, eller stanna länge och gör en massa nytta.

 

Sätt frön med oss den 6 april

Vi bjuder in att samlas och sätta de första fröerna tillsammans. Du får ta med dig planterade frön hem och driva upp hemma eller lämna dem hos oss i Fyrisgårdslandet.

 

Omplanteringsdag 4 maj

På denna trädgårdsförmiddag sår vi ute och planterarar om tillsammans. Vi har även vårt Cafe öppet då du är välkommen att både fika och pilla i jorden.

 

Frågor?
Skicka ett mail till kajsa.sjolen@fyrisgarden.se

 

Olda i Fyrisgårdslandet

Du kan delta i gemensamma odlingar eller odla något på egen hand. Fyrisgårdslandet arrangerar gemensamma arbetsdagar för alla som vill jobba tillsammans med växter och med att skapa odlingskärl och odlingsbäddar. Kanske vill du odla något men har ingen plats hemma? Tidigare har vi odlat alltifrån potatis, blommor och kryddväxter. Storleken på odlingarna beror på hur många som vill vara med och odla. Du kan också komma för att du är nyfiken och vill se hur vi har det. Vi är öppna för tillväxt. Vi kommer att driva upp egna plantor för utplantering. Vill du ta hand om en planta tills den ska planteras ut, så hör av dig!

 

 

Kostnad: Ingen kostnad, men du får gärna bli medlem i Fyrisgården, det kostar bara 100 kr och 150 kr för familjemedlemskap.

Mer information: Kontakta projektledaren Kajsa Sjölén, Kajsa.sjolen@fyrisgarden.se, tel. 018-23 87 44.

Samarbetspartners: IHUS och Uppsala kommun