Workshops i vävning

Vuxen

Kom till Fyrisgården och utveckla dina färdigheter inom vävning

Väv vadmal och filtade tyger

Vi träffas på Fyrisgården tre fredagar under hösten.

 

Ull är ett härligt material. Med vatten, såpa och bearbetning kan ylletyget filtas ihop och bli både vind- och vattentätt. Det ska vi undersöka på den här kursen.

 

Planera och fördjupa dig i ull och filtade vävar på kursträffarna. Väv hemma. Under kursen undersöker vi ullens förmåga att filta sig. Olika garner och olika vävtekniker ger olika resultat. Vi provar oss fram med olika kvalitéer i varp och inslag. Vi ser hur olika vävtekniker påverkar resultatet. Vi provar olika sätt att filta ihop vävarna.

Under kursen vävar vi prover. Dina provvävar får gärna vara små, då är det lättare att göra fler. Vi inspireras och lär av varandras vävar och erfarenheter.

 

Efter kursen kan du väva en större väv, som du kan stampa eller filta ihop på annat sätt.

Om det finns intresse, kan kursdeltagarna planera för stampning av ylletyg vid någon vadmalsstamp sommaren 2020. OBS! Vadmalsstampning är frivilligt och ingår inte i kursen.

Du har möjlighet att varpa på Fyrisgården.

 

Förkunskaper:

Du ska kunna planera och sätta upp en väv på egen hand.

Var och en väljer material och vävteknik efter egna kunskaper och erfarenheter. Kursen vänder sig både till erfarna och nyare vävare.

Kursdatum:

Fredag: 20 september, kl. 10 – 16

Fredag: 25 oktober, kl. 10 – 16

Fredag: 29 november, kl. 10 – 16

 

Kursavgift: 1150kr + medlemskap i föreningen Fyrisgården om du inte redan är medlem (100kr/år). Kurs och fika ingår i priset.

Du betalar eget material. Ta gärna med egen lunch.

Kurs bokas med bindande anmälan. Anmäl er till Fyrisgårdens expedition: 018-23 87 44, exp@fyrisgarden.se eller formuläret längst ned på sidan.

 

Anmälan workshop i vävning

  • Anmäl dig till Alla får dansa genom att fylla i formuläret nedan. Fält märkta med * är obligatoriska.

 

Laddar kalender...Laddar kalender...